Santarmin valvonta- ja interventioyksikkö (Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie) perustettiin auttamaan santarmin prikaatteja rikollisuuden torjunnassa. Se on tavallaan erityinen interventioyksikkö, joka koostuu erittäin kokeneista ja hyvin fyysisistä sotilaista. Kussakin departementissa on noin 30 santarmia. Mutta mikä tarkalleen ottaen on santarmien Peloton de surveillance et d’intervention? Mitkä ovat sen tehtävät? Ja miten siihen voi osallistua? Se selviää tässä artikkelissa.
Mikä on Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie (PSIG)?
Lähde: pexels-mathias-reding
Tämä on erityinen interventioyksikkö, jonka tehtävänä on torjua rikollisuutta julkisilla teillä. Itse asiassa PSIG:nä tunnettu Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie kuuluu Ranskan kansalliseen santarmiin. Se perustettiin vuonna 1975 keventämään santarmien työtaakkaa. Jokaisella Ranskan departementilla on oma PSIG. Kuitenkin myös ilmakuljetussantarmeijalla on PSIG.
Kunkin noin kolmestakymmenestä kokeneesta sotilaasta koostuvan PSIG:n johdossa on aliupseeri, joka on usein yliupseeri tai majuri. Vuodesta 2022 lähtien nämä yksiköt ovat kuitenkin koostuneet pelkästään aliupseereista. He käyvät läpi erittäin fyysisen koulutuksen voidakseen suorittaa ammattimaisia interventioita. Koska kyseessä on eräänlainen apusantarmi, PSIG:llä on oma univormu ja logo.
Mitkä ovat heidän tehtävänsä ja tehtävänsä ?
PSIG-santarmien päätehtävät ovat alueiden suojelu ja rikollisten pidättäminen. Näin ollen heidän tehtävänsä ovat moninaiset, jotta julkisten kulkuväylien turvallisuus voidaan onnistuneesti säilyttää. Ensinnäkin
heidän tehtävänään on vartioida arkaluonteisia alueita erityisesti öisin. Itse asiassa PSIG etsii tietoja ja räikeitä rikoksia. Toiseksi he puuttuvat hätätilanteisiin ja kaikkiin tekoihin, jotka häiritsevät yleistä järjestystä. He voivat myös puuttua väkijoukkojen kokoontumisiin tai julkisiin tapahtumiin. PSIG voi puuttua myös terrori-iskuun, mutta yhdellä ehdolla: jäsenten on kuuluttava SABREksi luokiteltuun PSIG:hen. Lopuksi se voi myös ryhtyä toimiin yksityishenkilöiden (perhe, ystävät jne.) välisen riidan, tappelun, onnettomuuden (auto, moottoripyörä jne.) tai murtovarkauden jälkeen.
PSIG voi myös korvata oikeuspoliisin, kun se suorittaa kotiarestia, oikeudellisia siirtoja, kertaluonteisia toimia ja monia muita. He ovat kuitenkin suuntautuneet enemmän kenttätoimintaan kuin hallinnollisiin tehtäviin.
Miten Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie :
Lähde: Pexel-pixabay
PSIG:hen voivat liittyä vain santarmit, sillä rekrytointi on sisäistä. Toiseksi tiettyjen ehtojen on täytyttävä. Ensinnäkään ei tarvitse suorittaa kilpailukokeita, vaan valinta tapahtuu vapaaehtoisuuden perusteella. Toiseksi vapaaehtoisten on oltava erinomaisessa fyysisessä kunnossa ja 18-35-vuotiaita. Lisäksi santarmien on oltava vähintään aliupseereita, jotta he voivat liittyä PSIG:hen, sillä suurin osa sen jäsenistä on uraupseereita. Kuitenkin myös vapaaehtoiset apulaissantarmeijat, jotka täyttävät ehdot, voivat liittyä jäseniksi.
PSIG:n varusteet ja virkapuvut
PSIG:n jäsenillä on varusteet ja virkapuvut, joita he tarvitsevat tehtäviensä asianmukaiseen hoitamiseen.
Heidän univormunsa koostuvat sinisestä kypärästä, jossa on heidän logonsa, raskaasta luodinkestävästä liivistä, housuista ja laivastonsinisestä taktisesta sotilastakista. Heidän varusteisiinsa kuuluvat teleskooppikapula, pistooli, kyynelkaasu, puolustuskuulakärkikoneet, mellakkasuojukset, pumppuhaulikot, rynnäkkökiväärit ja konepistoolit. On syytä huomata, että nämä varusteet ovat santarmin tarjoamia.
PSIG:n koulutuskurssit
Lähde: pexels-mathias-reding
PSIG:n jäsenten koulutuksessa keskitytään interventiomenetelmiin. Sen seurauksena he oppivat hallitsemaan näitä vastustajia ennen kaikkea. Tätä varten heidän on opeteltava taistelutekniikoita, tappavien ja ei-tappavien aseiden (ampuma-aseet, pamput, kranaatit jne.) käyttöä sekä interpellation etiikka. Siksi heidän koulutuksensa on hyvin fyysistä, hyvin raskasta ja vaatii suurta kurinalaisuutta.
Joitakin hyödyllisiä tietoja PSIG:stä
PSIG:n jäsenillä on mahdollisuus etenemiseen, itse asiassa he voivat nousta arvossaan ja nousta sisäisesti upseeriksi. He voivat myös vaihtaa palvelusta ja yksikköä, kun ikäraja saavutetaan. PSIG:n peruspalkka on 1 607 euroa, johon eivät sisälly lisät, bonukset ja etuudet. Sen jälkeen se vaihtelee ja kehittyy sotilasarvon, sotilasryhmän, perhetilanteen ja komennuspaikan mukaan.
Seuraavassa tekstissä kerrotaan SMV: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää vapaaehtoisesta asepalveluksesta