Miten tulla vapaaehtoiseksi apulaispoliisiksi: työnkuvaus

Vapaaehtoiseksi apulaissantarmin tehtävään voivat hakea kaikki 17-26-vuotiaat nuoret. Heidän virkapukunsa ja erilaiset varusteet ovat samat kuin urasantarmeilla. Lisäksi heillä on juhla- ja kenttäpuvut. Heidän sopimuksensa on kuitenkin määräaikainen, mutta he voivat silti liittyä kansalliseen santarmiin. Miten siis pääsee vapaaehtoiseksi apulaissantarmiksi? Mitkä ovat heidän tehtävänsä? Tässä artikkelissa käymme läpi tämän vapaaehtoisen ammatin kaikki osa-alueet.

Mikä on vapaaehtoinen apulaissantarmin (GAV)?

santarmi tien päällä

Lähde: KUVA:
Santarmi, santarmi, santarmi, santarmi, santarmi:
oscar-brouchot-unsplash

Vapaaehtoinen apulais-santarmi eli GAV on nimensä mukaisesti vapaaehtoisuuteen perustuva nuori santarmi sotilasasemassa, jonka tehtävänä on avustaa aliupseereita. Toisin sanoen he osallistuvat suurin piirtein samoihin tehtäviin kuin aktiiviset santarmit, mutta apulaisjohtajan roolissa. He voivat kuitenkin työskennellä myös teknisillä aloilla.

Tämän lisäksi heillä on kahden vuoden sopimus santarmin kanssa, joka voidaan uusia kerran kolmeksi vuodeksi.Sopimuksen enimmäispituus on siis noin 5-6 vuotta. Mutta he voivat silti ilmoittautua kansalliseen santarmiin, jos he ilmeisesti täyttävät vaaditut edellytykset.

Tämä santarmityyppi on luotu hiljattain vuodesta 1998 lähtien, ja se jaetaan kahteen eri luokkaan :

  • GAV APJA OR Agent de police judiciaire adjoint : tämä on perinteinen, kollektiiviseen muistiin ankkuroitunut GAV. Se, joka avustaa santarmin aliupseereita ja suorittaa kenttätehtäviä. Huomaa, että aliupseerit ovat GAV:ia korkea-arvoisempia, joten he ovat heidän esimiehiään.
  • GAV EP tai erityistehtävä : Tämä on santarmi, joka on erikoistunut tiettyyn tehtävään, kuten kokki, muusikko, atk-asiantuntija, kirjanpitäjä… Itse asiassa hän voi suorittaa hallinnollisia tai teknisiä tehtäviä. Heillä on sitten tukitehtävä.

Mitkä ovat vapaaehtoisten apulaissantarmien  päivittäiset työt ja tehtävät?

accessoires militaire

GAV:ien työtehtävät riippuvat siitä, onko heidät rekrytoitu APJA:ksi vai EP:ksi, ja heidän virka-asemastaan. EP:n GAV:t voivat nimittäin toimia hallinnollisissa tai teknisissä tehtävissä riippuen heidän erikoisalastaan ja työkokemuksestaan. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

  • Mekaanikko : huolehtii ajoneuvojen huollosta ja korjaa ne rikkoutumis- tai onnettomuustapauksissa.
  • Kokki : huolehtii ruokahuollosta.
  • Toimistohenkilöstö : hoitaa kirjanpitoa, hallintoa, henkilöstöhallintoa…
  • Informatikko : huolehtii atk-välineiden ylläpidosta.
  • Vastaanottovirkailija.
  • Kampaaja.

GAV APJA:n osalta he suorittavat täsmälleen samaa tehtävää kuin santarmien aliupseerit, he avustavat heitä tehtävissään. Tässä ovat heidän suosikkialueensa :

  • Valvonta tietyissä paikoissa ;
  • Partiointi ;
  • Vastuu yleisestä ja liikenneturvallisuudesta .nbsp;;
  • Asukkaiden turvaaminen ;
  • Rikollisten pidättäminen ja torjunta ;
  • Juridisen tutkinnan johtaminen.

Tosiasiassa GAV:t voivat integroitua monenlaisiin tehtäviin, kuten valvonta- ja väliintulo-osastoihin, rikollisprikaatiin, tasavaltalaiskaartiin, merisantarmiin… Tehtävien valinta riippuu koulukoulutuksen tuloksista, tarjolla olevista tehtävistä ja vapaaehtoisen toiveista.

Mitkä ovat vapaaehtoisen apulaissantarmin ?

maintien de l'ordre public

Lähde: matt-seymour-unsplash

Jott sinulla on mitään toivoa päästä GAV:ksi, sinun on täytettävä vähintäänkin kansallisen santarmin asettamat ehdot. Ensinnäkin hyvä fyysinen kunto on käytännössä välttämätön päivittäisten tehtävien suorittamiseksi. Vauhti on nimittäin melko kova, joten sinun on pystyttävä pysymään siinä mukana, jotta voit suorittaa työtehtäväsi ja menestyä. Sitten, ilmeisistä syistä, sinun on oltava henkisesti terve ja psyykkisesti vakaa. Sinun on pystyttävä säilyttämään rauhallisuutesi hämmentävissä ja riskialttiissa tilanteissa. Lisäksi sinulla on oltava hyvä analyyttinen mieli ja rohkeutta tehdä oikeita päätöksiä erilaisissa todennäköisissä tilanteissa.

Tällöin GAV:n on oltava myös rehellinen, luotettava, lahjomaton ja tunnollinen. Lisäksi on suositeltavaa olla tiukka, sillä tutkimusten tekeminen on osa annettuja tehtäviä. Lopuksi sinun on myös oltava kuuliainen esimiehiäsi kohtaan ja sinulla on oltava velvollisuudentuntoa.

Miten pääset ammatteihin ?

Jos nyt luulet täyttäväsi edellä luetellut edellytykset. Voit sitten rekisteröityä GAV:ksi. On kuitenkin täytettävä
pääsyehdot, joista seuraavat ovat :

  • Ole Ranskan kansalainen ;
  • Ole 17-26-vuotias. Alaikäisiltä vaaditaan vanhempien lupa.
  • On oltava sopusoinnussa puolustus- ja kansalaisuuspäivän kanssa;
  • Ei tutkintotodistusta GAV APJA ;
  • GAV EP:n osalta sen erikoisalaan soveltuva tutkintotodistus tai vähintään ylioppilastutkinto.

Sitten, kun olet hakenut, sinulle soitetaan, jos sinut hyväksytään tiedostovalintoihin. Tällöin sinun on suoritettava testit, jotka perustuvat fyysiseen kuntoon, yleistietoihin, psykotekniikkaan ja tekstin ymmärtämiseen. 24 h kuluttua tulokset toimitetaan, jos sinut on hyväksytty vai ei. Jos hyväksytään, liityt virallisesti santarmikouluun ja saat tarvittavan koulutuksen. Koulutukset kestävät noin kolme kuukautta ja yhden viikon.

GAV:n palkka ja urakehitys

Santarmitarkastus

Lähde: julia-anseele-unsplash

Aloittelijoille maksetaan 1150 euron nettopalkka kuukaudessa, johon kuuluu myös majoitus yrityksessä. Mutta myös koulutuksen aikana heille maksetaan 850 euroa kuukaudessa majoituksineen. Vuoden palveluksen jälkeen GAV:sta voi päästä sisäiseksi aliupseeriksi suorittamalla kilpailukokeen ja koulutuksen. He voivat myös liittyä kansallisen santarmirykmentin reserviin, jos he eivät menesty. Mutta he voivat nousta sotilasarvossa sen kuuden vuoden palvelusajan, jos he uusivat kurssisopimuksensa.

Seuraavassa tekstissä kerrotaan Miten sotilaslääkäriksi pääsee?

tehtävistä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *