Mikä on muukalaislegioona?

Franskan armeijaan kuuluva muukalaislegioona on aina kiehtonut yleisöä, koska se on täynnä kaikenlaisia legendoja. Itse asiassa se on instituutio, joka on varattu ulkomaalaisille, jotka haluavat liittyä Ranskan armeijaan, toisin sanoen niille, jotka haluavat palvella Ranskaa. Perustamisestaan vuonna 1831 lähtien muukalaislegioona on jatkuvasti osallistunut moniin sotiin ja operaatioihin.

Se on myös itsenäinen armeija, sillä sillä on omat rekrytointiehdot ja oma univormu. Lisäksi sillä on myös oma erityinen komentonsa ja se haarautuu useisiin alaosastoihin, kuten jalkaväkeen tai tykistöön. Mutta Mikä tarkalleen ottaen on muukalaislegioona ? Mitkä ovat sen tavoitteet ? Keitä he ovat ? Ja miten siihen voi liittyä? Saadaksesi sen selville, kehotamme sinua lukemaan tämän artikkelin.

Maidon legioona : määritelmä

legionnaire en marche

Lähde: pexels-imprensa-agruban®

Maidon legioonalla on omat peruskirjansa ja käskynsä. Sillä on myös perusteltu historia ja alkuperä. Katsotaanpa
kaikki, mitä tästä armeijakunnasta on syytä tietää.

Eri-

Itsenäinen armeijakunta

Maahanmuuttajalegioona on itsenäinen armeijakunta, joka kuuluu Ranskan armeijaan. Kuten sen nimi kertoo, se koostuu pääasiassa ulkomaalaisista, joilla ei ole Ranskan kansalaisuutta. Itse asiassa kaikki muiden maiden ulkomaalaiset voivat liittyä muukalaislegioonaan täytettyään tietyt ehdot ja läpäistyään värväystestit.

Tämä ei tietenkään sulje pois Ranskan kansalaisia, joilla on myös mahdollisuus liittyä tähän armeijakuntaan.

Erilaiset ulkomaalaiset, jotka muodostavat muukalaislegioonan

Tämä armeijakunta on ainutlaatuinen maailmassa, sillä vain Ranska käyttää tällaista armeijaa. Ulkomaalaisia sotilaita kutsutaan tällöin legioonalaisiksi ja heitä on olemassa vain Ranskassa. Heidän määränsä on nyt, vuonna 2023, yli 9000 sotilasta, joista 6 000 legioonalaista, 2 000 aliupseeria ja 1 000 upseeria.

He ovat 156 eri kansallisuutta, ja ne on jaettu 12 erilliseen yksikköön. Toisin sanoen he ovat vapaaehtoisia värvättyjä, jotka ovat valmiita palvelemaan Ranskaa. Näistä legioonalaisista noin 16 prosenttia on vapaaehtoisia Ranskasta ja ranskankielisistä maista. On muistettava, että naiset eivät voi liittyä legioonaan.

Maailmalegioonan kokoonpano

Maailmalegioonalla on muusta armeijasta riippuvaisena instituutiona komentaja, kenraali Alain Lardet. Häntä seuraavat rekrytointiryhmä sekä noin 1870 miestä käsittävä muukalaislegioonan 1er ja 4. rykmentti. Sitten sillä on useita alaosastoja, kuten :

  • Kaksi jalkaväkirykmenttiä, joista toinen on ulkomailla ;
  • Kaksi nerorykmenttiä ;
  • .Laskuvarjorykmentti;
  • Ratsuväkirykmentti ;
  • Puoli prikaatia ;
  • Ensimmäinen joukko-osasto Mayottessa.

Loppujen lopuksi Tämän armeijakunnan tehtävänä on alun perin taistella nimenomaan Ranskan alueen ulkopuolella, lukuun ottamatta ensimmäistä ja toista maailmansotaa.

Maahanmuuttajalegioonan perustamisen juuret

Muukalaislegioonan t-paitakokoelmat

Tässä on Meidän muukalaislegioonan T-paitakokoelmamme, jos olet kiinnostunut

Muukalaislegioonan perusti Louis-Philippe vuonna 1831 Ranskan valloittaessa Algeriaa. Tämä armeijakunta perustettiin auttamaan joukkoja taistelemaan vihollisia vastaan valtakunnan ulkopuolella. Ranska tarvitsi nimittäin sodan päätyttyä vahvistuksia, joten kuningas perusti muukalaislegioonan asetuksella 10. maaliskuuta 1831.

Tällöin se koostui työttömistä sotilaista, jotka olivat hajallaan eri puolilla Eurooppaa vallankumoussotien päättymisen vuoksi. Nämä työttömät sotilaat karkotettiin tuolloin tehokkaasti Ranskaan, joten Ranskan armeija pystyi käyttämään tilaisuutta hyväkseen ja perustamaan muukalaislegioonan.

Mutta vasta vuonna 1863 muukalaislegioona pääsi kunnolla oikeuksiinsa Cameron de Tejedan taistelun ansiosta. Sanomattakin on selvää, että vain 125 legioonalaista piti 600 meksikolaista sotilasta loitolla 48 tuntia putkeen suojellessaan logistiikkasaattuetta. He kärsivät valtavia tappioita, mutta kunnioittivat loppuun asti Legioonan kunniakoodia, eli Ranskan palvelemista ja tehtävän suorittamista hinnalla millä hyvänsä.

Tämä taistelu edusti ulkomaisten sotilaiden äärimmäistä uhrausta Ranskan palveluksessa. Tämäkin on ylin todiste sotilaiden halusta uhrata itsensä maan puolesta.

Maidon legioonan tunnukset

Muukalaislegioonan arvomerkkikokoelma

Tässä kokoelmamme muukalaislegioonan arvomerkkejä, jos olet kiinnostunut

Tällä eliittijoukolla on omat univormunsa, marssinsa, musiikkinsa, arvomerkkinsä ja logonsa. Ensinnäkin sen univormu koostuu beigeistä housuista, joiden seurana on hieman vaaleampi beige paita. Sitten vihreät ja punaiset
olkaimet, vyö ja säännönmukaiset rangerit, vihreä baretti ja Valkoinen kepi marssia varten.

Viimeinen on yksi muukalaislegioonan tunnetuimmista elementeistä, siitä on tullut jopa legenda. Itse asiassa valkoinen kepi on saanut alkunsa Algerian ja Marokon sodista. Alun perin kepi oli laivastonsininen, mutta useiden pesukertojen jälkeen sekä auringon ja sateen vuoksi sen väri muuttui vähitellen valkoiseksi. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että mitä vanhempi sotilas oli, sitä valkoisempi kepi tuolloin oli. Lopulta képi on säilynyt pysyvästi vuodesta 1947 lähtien.

Sitten, mitä tulee olkavöihin, yläpuolelle kaiverretut symbolit vaihtelevat legioonalaisen sotilasarvon mukaan.  Ne otettiin virallisesti käyttöön vuonna 1968. Lopuksi, legioonan tunnus muistuttaa seitsemän liekin kranaattia, jossa on punaisia ja vihreitä sävyjä.

Edellytykset liittyä muukalaislegioonaan

Legioonalaisen koulutus

Lähde: carlos-lindner-unsplash

Legioonalaisen arvoon integroituminen edellyttää tiettyjen ehtojen täyttymistä. Tässä ovat perusedellytykset :

  • Ole mies ;
  • Ole 17,5-39-vuotias hakemaan. Alaikäisillä on oltava vanhempien lupa ;
  • Ole sinkku ensimmäisen sopimuksen ajan ;
  • Tutkintoa ei vaadita ;
  • .Erinomainen fyysinen kunto (vastaa urheilijoiden kuntoa) ;
  • Ole hyvä uimari ;
  • Ole henkisesti ja psyykkisesti hyvässä kunnossa ;
  • Kaikki kansallisuudet hyväksytään.

Yleisestä uskomuksesta ja myytistä poiketen huumeiden käytöstä tai laittomasta kaupasta, raiskauksista ja veririkoksista tuomittuja entisiä rikollisia ei hyväksytä. Jos uskot täyttäväsi kaikki ehdot, voit hakea esivalintakeskukseen. Jos siis pääset sisään, sinun on läpäistävä testit, jotta sinusta tulee legioonalainen.

Ensinnäkin fyysinen testi on tietenkin pakollinen. Siinä hakijalta edellytetään muun muassa vetoja, uintia ja kevyttä Lucia. Kun kokelas on läpäissyt testin, vuorossa on sarja psykoteknisiä testejä. Jos hakija hyväksytään, hänen on suoritettava kuusitoista viikkoa koulutusta ennen kuin hän voi aloittaa toimintansa. Lopuksi tässä koulutuksessa keskitytään fyysisiin, teknisiin ja käytännön testeihin. Valkoinen kepi saadaan neljän viikon kuluttua, jos hakijat tietenkin menestyvät.

Joitakin tietoja tästä joukosta

Légion étrangère

Lähde: scandinavian-backlash-unsplash

Maahanmuuttajalegioona on hyvin varustautunut tiedoilla, jotka hakijoiden on hyvä tietää. Ensinnäkin Legioonalaisen ensimmäinen sopimus hyväksytyn koulutuksen jälkeen on viiden vuoden mittainen ja uusittavissa. Rekrytoidut voivat värväytyessään vaihtaa henkilöllisyytensä Ranskan kansalaisuudeksi pysyäkseen nimettömänä. He voivat myös halutessaan palvella oikealla henkilöllisyydellään. Itse asiassa
he voivat jäljittää tai ilmoittaa alkuperäisen henkilöllisyytensä, jos he pystyvät toimittamaan asiakirjat, joilla se voidaan todistaa.

Alussa legioonalaisten palkka on noin 1 280 euroa kuukaudessa. Mutta tämä voi kehittyä palvelusarvon nousun ja palvelusvuosien ansiosta. Sopimukset voidaan irtisanoa vasta toimikauden lopussa. Lopuksi, joka vuosi muukalaislegioona rekrytoi hieman yli 1 200 sotilasta.

Seuraavassa artikkelissa puhutaanMikä kello sotilaalle ?  Osto-opas

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *